torstai 14. marraskuuta 2013

Karting-ajelu

Karting-autoilusta yleisesti

Karting-autot ovat pieniä moottoriajoneuvoja. Niiden rakenne on yksinkertainen. Kun karting-autoilla ajetaan mutkaan, niiden pyörät pyörivät samalla nopeudella. Karting-autoja valmistetaan pääasiassa kaupallisiin tarkoituksiin. Karting on harrastus, joka on helppo aloittaa. Tähän harrastukseen ei vaadita edes ajokorttia. Karting-autot ovat tavallaan hitaampia versioita formula 1 autoista. Ammatillisessa käytössä olevat karting-autot voivat saavuttaa lähes 100 km/h nopeuden. Jos olet ajanut jotain moottoriajoneuvoa, sitten sinulla ei pitäisi olla ongelmia karting-auton suhteen. Karting-autoilu sopii myös sellaisille, jotka haluavat aloittaa autoiluharrastuksen.

Tiesitkö, että Robert Kubica aloitti uransa kartingin parissa? Pienestä pojasta lähtien hänellä oli intohimo ajamiseen ja nyt hänet tunnetaan ympäri maailman.

Karting-harrastuksena

Karting on mikroautoilua. Käytettävien karting-autojen ominaisuudet vaihtelevat kisojen mukaan. Nuoremmille kuljettajien karting-autoista on vähennetty tehoja. Alaikäraja kartingin aloittamiselle on noin kuusi vuotta. Koulut voivat järjestää tutustumisretkiä karting-radoille. Toinen suosittu tapa lasten keskuudessa tutustua lajiin on pitää kaverisynttärit karting-radalla.

Suositeltava pukeutuminen karting-harrastajalle:
  • pitkävartiset kengät
  • puvun tulee olla erityisen kestävää materiaalia
  • käsineet, joissa on paljon pitoa
  • kypärä
  • keskivartaloa suojaava panssari
Yksi hauska tapa tutustua kartingiin on antaa kaverille lahjaksi karting-tunti. Kartingia järjestetään monilla paikkakunnilla. Ennen radalle lähtöä on hyvä soittaa sinne ja varata ajotunti. Helppo tapa antaa karting lahjaksi on lahjakortin muodossa. Netistä ostettavia lahjakortteja tarjoaa esimerkiksi ElämysLahjat.fi.


Millaista on karting jäällä? Lue Lapin Kansan artikkeli jääkartingista.

Haluaisitko tutustua muihin vauhdikkaisiin elämyksiin? Katso extreme-elämykset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti