maanantai 9. toukokuuta 2022

8 hyvää syytä lähteä ajamaan kartingia

 

Kukapa olisi uskonut, että kartingilla voi olla lukuisia terveyshyötyjä! Karting on hauskanpitoa ja adrenaliinia täynnä oleva ajoelämys, josta voi nauttia yhdessä ystävien tai perheen kanssa. Tämä ajoelämys ei ole ainoastaan hauska aktiviteetti, sillä elämyksen aikana voi kehittää esimerkiksi refleksejä, itseluottamusta ja keskittymiskykyä.

Kahdeksan kartingin parasta terveyshyötyä

1. Hauskuus ja hyvä olo

Kartingin ajaminen on äärimmäisen hauskaa ja kun sinulla on hauskaa, tunnet olosi hyväksi ja saat kaiken ilon irti elämästäsi. Hauskat aktiviteetit saavat sinut unohtamaan huolet ja murheet. Tunnet olosi rennommaksi ja nukut paremmin, mikä on hyödyllistä sekä mielelle että keholle.

2. Turvallisuus

Karting on turvallinen ensikosketus kilpa-ajoon kenelle tahansa, oli kyseessä sitten lapsi tai aikuinen. Mikroautoilussa on paljon turvallisuussääntöjä ja jos kaikkia sääntöjä noudatetaan oikein, kyseessä on erittäin turvallinen laji. Etenkin nuorille kuskeille karting opettaa tärkeitä turvallisuustaitoja (esimerkiksi liikenneturvallisuus) ja ohjeiden noudattamisen jalon taidon, jota tarvitaan myös aivan tavallisissa arjen tilanteissa.

3. Refleksien vahvistaminen

Karting-radalla tulee vastaan monia haastavia tilanteita. Hetken ajan tie on suora, mutta sitten tuleekin jo mutkaa toisensa perään. Karting-radalla on liikuttava radan läpi menettämättä auton hallintaa ja törmäämättä muihin. Karting-rata on suunniteltu niin, että se testaa ja vahvistaa refleksejäsi, jotta opit hallitsemaan ajoneuvoa ja selviytymään kaikissa käänteissä.  

4. Yhteinen tekeminen ja tiiminrakennus

Karting on sosiaalinen laji, menitpä sitten ajamaan kartingia yhdessä tai yksin. Radalla voit kisailla muita vastaan, olivat he sitten tuttuja tai ei. Karting-autoilu on loistava tapa koota ryhmä kasaan (esimerkiksi työkaverit, ystävykset tai polttariporukka).

Tämä hauska aktiviteetti tuo porukan yhteen nauttimaan hauskanpidosta ja aktiivisesta tekemisestä sekä auttaa vahvistamaan ihmissuhteita ja saamaan kaikki paremmalle tuulelle. Yhteinen tekeminen kohentaa myös kommunikointitaitoja, vähentää jännitteitä ja rohkaisee yhteistyöhön. Yhdessä nauraminen ja hauskanpito tuovat ryhmää lähemmäksi toisiaan.  

5. Mielen, aistien ja aineenvaihdunnan terävöittäminen

Olet karting-radalla ja vihreä valo on juuri syttymässä. Jännitys on äärimmillään ja adrenaliini nousee äkillisesti. Tämä äkillinen adrenaliinin virtaus saa sinut tuntemaan olosi valppaammaksi ja terävöittää aistejasi. Sykkeesi nousee, verenkiertosi paranee ja hengityksesi tehostuu, jolloin kaikki solusi saavat enemmän happea. Adrenaliini teroittaa aistejasi, lisää energiatasoasi sekä parantaa muistiasi ja auttaa ylläpitämään vireyttäsi.  

6. Parempi itseluottamus

Karting voi olla suuri itseluottamuksen rakentaja, vaikka kyseessä onkin kevyt ja hauska autourheilulaji. Kun opit mikroautoilun salat, ajoneuvon hallinnan, ajotekniikat ja muut taidot, ja jopa voitat kisan, se lisää itseluottamustasi valtavasti. Tämä luonnollisesti saa sinut tuntemaan olosi positiiviseksi ja aikaansaavaksi. Itseluottamuksen rakentaminen voi myös antaa sinulle inspiraatiota tarttua muihin elämäsi haasteisiin.

7. Keskeiset selviytymistaidot

Karting opettaa vastuullista suhtautumista ja itsenäisten päätösten tekemistä sekä parantaa keskittymiskykyä. Kartingin nopea luonne tarkoittaa myös sitä, että opit tekemään arvioita ja päätöksiä sekä ratkaisemaan ongelmia nopeasti. Nämä ovat välttämättömiä elämäntaitoja, joita voidaan hyödyntää monissa tilanteissa. Kun ajat karting-autoa, sinun on keskityttävä täysin siihen, mitä olet tekemässä ja mihin olet menossa. Keskittyminen terävöittää mieltä ja auttaa huolenaiheiden irti päästämisessä.

8. Ensikosketus autoiluun ja alkusysäus uralle

Karting ei vaadi aikaisempaa ajokokemusta, mutta silti se on yhtä haastavaa kuin minkä tahansa muun uuden lajin opettelu. Lapset ja ajokortittomat aikuiset saavat kartingin avulla ensikosketuksensa autoihin ja oppivat turvallisuutta ja auton ohjaamista. Olipa karting-kuski sitten 10-vuotias tai yli 60-vuotias, mikroautoilu on hauska kokemus kaikenikäisille.

Useimmat huippukuskit lajista riippumatta aloittavat mikroautoilusta sen yksinkertaisuuden vuoksi. Koska mikroauto on melko pieni ajoneuvo, sitä on myös helppo ajaa. Karting-auto ei ole myöskään yhtään niin monimutkainen kuin muut kilpa-autot. Karting on loistava ensikosketus moottoriurheiluun kilpa-ajosta innostuneelle, koska se on yksinkertainen, edullinen ja turvallinen tapa aloittaa moottoriurheilu. Joten jos kilpa-ajo on intohimosi, mikroautoilu on loistava alkusysäys tulevalle urallesi huippukuskina! ;)

Kirjoittaja: Essi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti